Baixada de pantalons

A hores d’ara, els valencians  ja deuríem considerar la baixada de pantalons disciplina esportiva nacional, bàsicament, per la proporció amb que ho fem, serà per allò que “ los valencianos son muy muelles” que proclamava el conde duque de Olivares. El sucursalisme malaltís dels nostres governats ha fet que el País reafirme dia a dia ser Comunidaz, amb Z de Zarzuela.  I ara com no, tocaven les caixes,  Bancaixa i la CAM passen a formar part de dos fusions fredes, i el control d’aquestes passa de mans valencianes a mans madrilenyes i asturianes respectivament, gràcies a la esplèndida gestió dels consells d’administració dirigits per la dreta pepera, aquest és el poder valenciano del senyor Camps.

Resulta paradoxal després de tot el que està passant amb les caixes, no sols amb les valencianes, que ningú dimitisca. Que s’estiguen fent fusions entre caixes per mala gestió i que els directius dels consells d’administració i alts càrrecs conserven les seues poltrones.

La peculiaritat del sistema financer espanyol fa que fins ara hi convinguen Bancs i Caixes. Les caixes, a diferència dels bancs, nasqueren amb uns clars objectius socials sobre els ciutadans i sobre els territoris on  s’establien.  Buscaven que les classes mitjanes/baixes no quedaren excloses del sistema financer pels elevats tipus d’interès, i fomentar l’estalvi entre les classes més humils.  Però, si analitzem el que han estat les caixes i l’actuació d’aquestes, podem observar clarament que s’ha primat el interès empresarial a curt termini, empenyorant els estalvis de les famílies en grans obres faraòniques i en rajoles, amb el resultat que tots coneguem. 

I ara, les fusions estan en  primera ordre del dia, per obtenir ajuda per part de l’estat. I el que resulta paradoxal, com apuntava abans ,es que ningú dimitisca. S’està donant un premi a les males pràctiques bancàries, no es penalitza la nefasta gestió, ni les males inversions. Ningú assumeix responsabilitats, i encara l’estat premia amb fons la fusió de caixes.
I les que han fet bé el seu treball?.

 I diuen que volen canviar l’estructura productiva de l’economia?, xorrades. 

2 comentaris:

maria ha dit...

Tot i que tractant-se de matèria econòmica és el que toca, València deuria pensar més amb el cap i menys amb la butxaca. Desprès ens passa el que ens passa...

un abraç!!

Jordi Oltra ha dit...

doncs si, i sempre ens passa que heu paguem els de sempre.....perquè hi ha qui només pensa amb la butxaca, i les butxaques moltes vegades estan foradades, ben "foradaes".
una abraçada