Bandes de música

El País Valencià és un país bandístic. De xicotetes i grans bandes de música, d’escoles de música, de solfeig i lliçons d’instrument.  De passacarrers, de cercaviles, de xarangues, d’ entrades de moros i cristians que no s’entenen sense la participació de la banda. Les bandes de música són part de les arrels del poble valencià, arrels que el caracteritzen com a poble.

Ara els senyors de la Generalitat, han decidit reduir un 54 % les ajudes que reben les bandes per garantir i impulsar la formació dels seus alumnes. No hi han diners – diuen des de la Generalitat. 

No sorprèn. Per garantir i impulsar l’educació mai ni han diners. Font de Mora, el Conseller d’educació,  ja apuntava que això del valencià, i la línia en valencià es revisaria perquè no era viable gastar tants diners en això del valencià i l’educació en valencià.

Quina barra!, o millor dit, quina barrà que tenen aquests polítics faraònics. No li dones mai la clau de casa a un lladre, perquè et canviarà el pany. 

Foto dels començaments musicals
D'esquerra a dreta: Josep Vct, Robert, Joanet i Jo 

3 comentaris:

Ada ha dit...

Si ja estaven passant temps difícils les escoles de música, que no sé com es mantenen, més per afició que per altra cosa... ara estarem pitjor encara! Si és que, es deuria de valorar més el treball, és una llàstima. Esperem que, encara que siga "per amor a l'art" pugamm seguir...
Una abraçada!

Joanjo ha dit...

molt bona la dita del final... no l'havia escoltada mai. Molt ben escollida ;)

Jordi Oltra ha dit...

Doncs si Ada, sempre ens quedaran les ganes de música per tirar endavant.

La dita és de collita pròpia.Joanjo, ;) un moment d'inspiració.