Santa Justícia

Sempre es representa la justícia com una dona  amb la vista embenada i una balança en un dels seus braços. Aquesta imatge intenta representar la imparcialitat i el pes de les proves a l’hora de dictaminar sobre els diferents assumptes.

Però aquesta imatge la podríem interpretar, basant-nos en fets actuals,  d’una altra manera: davant la llei no tots  som iguals. La justícia està privada del sentit de la vista quan toca jutjar els senyors feudals del segle XXI. Arracona els casos i passa de puntetes, sense fer soroll, no siga que l’espada de Damocles acabe esquinçant les togues de ses senyories.

El joc és fàcil, feta la llei, feta la trampa. Allargar els processos fins trobar una toga amiga o fins que caduque el delicte, Santa Justícia!. Ací pau i després glòria.

I dia rere dia, assistim a l’espectacle judicial d’un aparell caduc, condescendent amb una classe política corrupta, que permet als mangantes campar a tutti pleni pel Far West valencià. Diners fan vui al món lo joc, e fan honor a molt badoc; a qui diu "no" fan-li dir "hoc". Vejats miracle! ( Anselm Turmeda)


2 comentaris:

Clidice ha dit...

Doncs si ja ho va dir Fra Anselm, malament rai! :(

Jordi Oltra ha dit...

i la cosa va per a llarg