El cas curiós de la dreta espanyola

És molt curiós llegir els currículums dels “liberals espanyols”. Ells que sempre defensen la iniciativa privada i veuen allò públic com un càncer o com  una deformació aliena al sistema econòmic de mercat.  

Mariano Rajoy Brey: Llicenciat en Dret per la Universitat de Santiago de Compostela, va començar a preparar les oposicions a Registrador de la propietat en l’últim any de carrera i les aprovà  l’any següent. En 1981 va ser escollit diputat en les primeres eleccions autonòmiques gallegues.

Soraya Sáez de Santamaría: Llicenciada en Dret per la Universitat de Valladolid. Advocada de l’estat. Professora associada de Dret administratiu en la Universitat Carlos III de Madrid.

María Dolores de Cospedal: Llicenciada en Dret per la Universitat San Pablo-CEU Madrid, ingressa per oposició l’any 1991 en el Cos Superior d’Advocats de l’Estat en 1991.

Esperanza Aguirre: Llicenciada en Dret per la Universitat Complutense de Madrid en 1974. En 1976 va accedir al Cos de Tècnics d’Informació i Turisme per oposició. Va ocupar la Jefatura de Publicitat de Turisme fins al 1979. Després, ocupà diferents càrrecs administratius de designació directa en governs de l’UCD. En 1983 entra com a concejal en l’ajuntament de Madrid.

Alberto Ruiz Gallardón: Llicenciat en Dret per la Universitat San Pablo-CEU. Va obtenir el segon lloc en les oposicions a la fiscalia (XXVIII Promoció) i va servir com a tal durant un breu període de temps a l'Audiència Provincial de Màlaga. En 1983 va ser elegit regidor de l'Ajuntament de Madrid.

Ana Mato: Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid. Va ser professora tutora de la UNED. En 1983 és nombrada Jefa del Departamento de Autonomías de Alianza Popular.  

Cristóbal Montoro Romero: Va estudiar ciències econòmiques a la Universitat Autònoma de Madrid en la qual es va llicenciar el 1973 i doctorar el 1981. Aquell mateix any va esdevenir professor en aquesta universitat, esdevenint l'any 1989 catedràtic d'Hisenda Pública a la Universitat de Cantàbria.

Federico Trillo-Figueroa: Va estudiar dret a la Universitat de Salamanca i posteriorment es doctorà a la Universitat Complutense de Madrid. El 1974 va ingressar al cos jurídic de l'Armada Espanyola, on va estar destinat a la Fiscalia de la Zona Marítima del Mediterrani i, més tard a la Direcció de Construccions Navals Militars. L'any 1979 va accedir per oposició al cos de lletrats del Consell d'Estat d'Espanya.

Ana María Pastor: Va estudiar medicina i cirugia a la Universitat de Salamanca, especialitzant-se en medicina familiar i comunitària. Funcionària de carrera del Cos Superior de Salut Pública i Administració Sanitària, els seus inicis professionals es van desenvolupar a la Junta de Galícia, on va ser Cap del Servei de Planificació Sanitària de la Delegació de la Conselleria de Sanitat i Serveis Socials a Pontevedra, Gerent d'Atenció Primària de la província de Pontevedra i Directora Provincial del Servei Gallec de Salut a Pontevedra.

...............i el llistat és ben llarg...................