Incògnita econòmica


Gazpacho i Ajo blanco seran els dos plats entrants del banquet  nupcial de Cayetana Fitz –James Stuart  y Silva, més coneguda com la duquesa d’Alba. Amb la publicació del menú en revistes del cor, diaris i demés premsa , queda resolta una de les dues incògnites de l’any. L’altra incògnita, anomenem-la X , és quina política econòmica pensa aplicar Mariano Rajoy Brey, més conegut com l’home que no es mulla ni amb un marcador de futbol, si arriba a la Moncloa.
De moment, atenint-nos a les declaracions, podem respirar una miqueta més alleugerats, el 20 N serà el primer dia de la fi de la crisi si ens doneu la confiança – Mª Dolores de Cospedal Garcíadixit. Els autònoms rebran 3.000 euros per cada primer empleat – Mariano Rajoy en el paper depuedo prometer y prometo i Cristobal Montoro en el paper de borrón y cuenta nueva, quan guanye Mariano Rajoy, la Comunitat Valenciana ha de donar exemple a altres llocs d’Espanya, tornant a ser el motor de creació d’ocupació .
Escoltant aquestes declaracions ú es pregunta, si sempre jugaran de bulto. I els fets ens demostren que potser no volen assabentar-se de res. 2.400 milions d’euros deu la Generalitat Valenciana a proveïdors, el sector sanitari denuncia retards en els pagaments de fins a 600 dies,  cum laude  en la gestió per part dels consells d’administració de les caixes,  a hores d’ara, exvalencianes i un llarg etcètera d’improductives inversions. Visites guiades a l’aeroport de Castelló. En definitiva, el govern valencià com a paradigma de la bona gestió.
I per acabar, millor escoltar a Mariano Rajoy responent a una espectadora del programa La Vuelta al Mundo, sobre les mesures per ajudar als joves emprenedors i com acabaria ell amb l’atur juvenil, transcripció literal, Vamos a ver, eeeh, uuum, la verdad es que me ha pasado una cosa verdaderamente notable, que lo he escrito aquí y no entiendo mi letra…. i acaba concloent , cuanto más sepas, cuando mejor te formes, cuanto más te preocupes, cuanto más estudies, cuanto más vida tengas, mucho mejor y muchas más posibilidades. Quina barra.