Macarrons amb Tomaca

Comença per tallar la ceba damunt del taulell de fusta comprat a l’Ikea. Amb un ull i mig mira el televisor, amb l’altre mig intenta no pedrer de vista el ganivet. Acostuma a cuinar mirant el programa d’Ana Rosa Quintana, fet que li ha suposat adquirir aquesta destresa visual. Val a dir-ho, prefereix veure el famoseo que la caza del lince o el vuelo de las codornices que solen programar a la Dos de Televisió espanyola. Després de tallar la ceba a juliana, posa la paella al foc amb un rajolí d’oli, aproximadament 4 cullerades soperes, el suficient per a poder sofregir-la. Tot seguit, quan l’oli està calent, hi aboca la ceba. Al televisor, l’Alexandro Lequio discuteix acaloradament amb un altre tertulià sobre la vida i miracles de Marujita Díaz, els morts després de morts són més vius encara. Quan la ceba està cuita, agrega 250 grams de carn picada, porc i vedella, condimentada amb sal i pebre. Seguidament, aboca 300 grams de macarrons dins del perol d'aigua bullint. El Lequiol li recorda la Mar Flores i aquelles mítiques fotos publicades per lnterviu, on apareixien els dos entre llençols i que provocaren la ruptura de la model amb el Conde de Salvatierra, el de Irujo, el jinete.
 
Què s'haurà fet de la Mar?, es pregunta. I de ple, la pregunta li fa abandonar la paella, la ceba, la carn i els 300 grams de macarrons. Arriba al menjador, agafa cadira i comença a googlejar.
 
 
 
Que si Mar Flores per ací, que si Mar Flores per allà, que si un blog de moda, que si un consell de bellesa i els crits de la veïna:
 
- Mari, mari, algo se quema, ¡ por Dios que alguien llame a los bomberos!, és la Lola qui l'avisa des de baix. A perdut la noció del temps, entra a la cuina, el sofregit de ceba amb carn se li ha cremat i els macarrons s'han passat, mira el rellotge i veu que ja no té temps per fer una altra cosa. Obri la nevera, com qui busca la salvació, quatre ous per fer una truita, però res, la nevera té dos sucs, mig tetrabric de llet i poca cosa més. Arribats a aquest punt, només li falta fer una cosa abans que arribe el marit i els dos fills: obrir el pot de tomaca fregida del Mercadona i barrejar-la amb tota aquella substància negra de la paella que ningú diria que és ceba i carn.
Acabant de posar els gots damunt la taula, entra el marit i els dos fills, després dels tres quotidians hola, hola i hola, s'asseuen a taula i ella els plantifica les cullerades de macarrons. El color enfosquit ja provoca una reprimenda del marit i quan aquests arriben al paladar la queixa s'eleva a la màxima potència.
 
Ella no diu res,
 
Entra a la cuina, agarra la recepta de macarrons amb tomaca que té guardada a l'últim caixó de la cuina, i zas, li tira la recepta a la cara, a l'altra la fas tu. Les dos criatures observen la discussió dels pares i el més xicotet, mirant el panorama, li diu: mare a mi aquests macarrons sabor barbacoa m'agraden molt, el silenci es fa al menjador, de lluny s'escolta el Pedro Piqueras, el incendio ha dejado carbonizadas 200 hectáreas en el sudoeste de la Comunidad Valenciana. Las autoridades advierten que está prohibido hacer fuego.. La notícia li provoca un somriure i pensa, puta quotidianitat.